Стеф Къри продължи с великолепното си представяне, а Голдън Стейт натупа лесно Бруклин със 117:99 насред Ню Йорк в мач от НБА. 

Двубоят предложи сблъсък на претенденти за титлата, водени от суперзвездите Къри и Кевин Дюрант, които преди време бяха съотборници в Уориърс, а в момента са водещите реализатори в Лигата и претенденти за МВП. 

Крилото на Бруклин обаче направи най-слабото си представяне до момента през сезона, като завърши само с 19 точки, пропускайки и 8-те си стрелби в третата четвърт, докато Стеф наниза 37, а тимът му се върна към победите след загубата от Шарлът. Дреймонд Грийн игра силна защита, което ограничи Дюрант. 

Къри отбеляза  9 тройки, като мина границата от 2900, а тимът му се развихри в третата четвърт, която спечели с 35:18 и поведе с 22 точки преди последния период. В тази част гостите вкара 13 от 18  стрелби, а домакините едва 5 от 22. Калифорнийци са с баланс 12-2, който е най-добрият в Лигата, докато Бруклин е 10-5. 

Другите добри новини за Голдън Стейт са свързани с това, че Клей Томпсън, който пропусна последните два сезона, вече тренира 5 на 5 и се очаква около Коледа вероятно да се завърне на терена. 

В другите два мача Юта отнесе Филаделфия със 120:85, а ЛА Клипърс се справи със Сан Антонио след 106:92.